SPECIALKAROSSER

Specialkarosser ab, det vänliga företaget. skräddarsyr skåpbyggnationer för dina behov. högteknologiskt tillverkade sandwichpaneler.

I det oerhört natursköna samhället Ätran i Halland, finns SpecialKarosser AB (SKAB). I en kvalitetsstyrd process konstrueras och tillverkas skräddarstyrda skåpbyggnationer för just Dina behov. Där finns också specialanpassade lokaler för högteknologisk tillverkning av sandwichpaneler för alla tänkbara möjligheter.

Allt vi producerar är kundanpassat.
Speciella byggnationer- speciellt för dig!

Därför heter vi SpecialKarosser AB (SKAB).

Oavsett om det gäller skåp för lätta transporter, eller det handlar om betydligt tyngre laster, så har SpecialKarosser lösningar för dig. Starka och hållbara skåp i hög kvalitet där du kan känna en mycket stor långsiktig trygghet när du väljer SpecialKarosser AB.

Är dina laster så många att de behöver två plan?
Lugn – vi hjälper dig!

Hydrauliska 2-plan

SpecialKarosser AB har under mer än 20 års tid byggt tvåplanslösningar – en välbeprövad produkt med många fördelar: Nu har vi släppt en helt ny generation av hydrauliska 2-plan.
Tjockleken på mellanplanet har halverats, men trots detta är bärigheten oförändrad, via en sinnrik konstruktion. Det tunnare planet gör också att det blir ännu mer plats över för luftcirkulation. Precis som tidigare har vi ett robust höjbart tak med cylindrar. Genom det nykonstruerade lastplanet i kombination med en helt ny chassilösning har vikten kunnat minskas betydligt – vilket återspeglar sig i den ökade lastförmågan.

Tack vara kunskap och mångårig erfarenhet, kombinerat med flexibelt och kreativt nytänkande, kan vi nu erbjuda denna produkt som ger Dig både kvalitet och trygghet! Nu och på sikt!

3 års garanti

Vi lämnar 3-års garanti på alla våra byggnationer, så du som kund ska känna extra säkerhet, trygghet och framtidstro.

Skåp med justerbar höjd

Behöver du ett skåp med justerbar höjd så har SpecialKarosser AB givetvis lösningen på det. Med denna robusta och funktionella konstruktion så reglerar du skåpets höjd med en enkel knapptryckning, Med hjälp av höjdindikeringsdekaler och en snabb blick i backspegeln, så ser du genast byggnationens aktuella höjd.

PIEK Certifierade med hårda krav och högst 60 decibel vid lastning

PIEK Certifierad

Kraven på tystare lastbilar ökar över hela världen – särskilt vid lastning och lossning. På SpecialKarosser AB vill vi alltid leda utvecklingen och ligga i framkant med alla våra produkter. Som första tillverkare i Norden levererar SpecialKarosser AB PIEK-certifierade lastbilsskåp. Det ställs allt större krav på att varor och gods skall kunna levereras utan att orsaka onödigt buller. Detta är extra viktigt för exempelvis affärer som ligger i bostadsområden, och som får sina leveranser på kvällar och helger. Av denna anledning har det utarbetats en speciell kravstandard som kallas för PIEK, som har fått ett stort genomslag på kontinenten. Regelverket handlar om att lastbilar och dess utrustning skall specialkonstrueras för att vara så tysta som möjligt. Vid en normal lastning får inte ljudnivån överstiga 60 decibel – vilket är att jämföra med ljudnivån vid ett normalt samtal!

Hos SpecialKarosser AB (SKAB) kan du alltså erhålla skåp som uppfyller dessa hårda krav.

Serviceverkstad

I Ätran har vi en reparationsverkstad, om oturen är framme och en reparation behövs. Vi utför givetvis även försäkringsreperationer och detta såväl snabbt som effektivt.

Sven – The Ecogate®

SpecialKarosser AB har utvecklat en ny patenterad version av energiporten Sven-The Ecogate®. Det är en snabbgående unik energiport, med en konstruktion som effektivt sänker energiförlusterna vid lastning och lossning. I den nya versionen har mekanismen i taket komprimerats och ger helt fri inlastningshöjd i uppfällt läge.

Porten kan, förutom med fasta knappar, också erhållas med manövrering via bakgavellyftens fjärrmanöverdon. Duken av särskilt slitstarkt och värmebeständigt material löper tyst och snabbt i de infällda väggskenorna. Den är också testad och certifierad enligt PIEK-normen, vilket innebär att den får lov att användas i områden där det ställs krav på tysta transporter.

Specialsandwich med högteknologisk tillverkning och skarvlösa paneler upp till 21x3,4 meter

SPECIALSANDWICH är en del i SpecialKarosser AB och har producerat högkvalitativa paneler i sandwichteknik under mer än 30 år.

SPECIALSANDWICH disponerar över en modern och väl anpassad produktionsanläggning för tillverkning av kundanpassade sandwichpaneler. Exempelvis har vi möjlighet att producera paneler i ett stycke (utan skarvar) med mått upp till 21×3,4 meter.

Efterbearbetning sker också med hjälp av två i branschen unika 5-axliga CNC styrd fräs/kap-maskiner för att få en måttnoggrannhet som överensstämmer med den för övrigt höga kvaliteten på våra produkter.

Specialsandwich med hög flexibilitet och kvalitet

SPECIALSANDWICH är en del inom SKAB-Gruppen, vilket borgar för kvalitet och trygghet. Extra viktiga parametrar vid köp av komplexa konstruktioner.

SPECIALSANDWICH har ett väl utvecklat samarbete med de främsta leverantörerna inom resp. specialområde som kärnmaterial, ytskikt och lim.

Sandwichpaneler kan tillverkas med mycket skiftande material för att uppnå den mest optimala lösningen för ändamålet. Sandwichpaneler används idag i många skiftande miljöer, från enkla till avancerade lösningar.

Sandwichpaneler är den optimala lösningen när man vill förena hög styrka och hög isolationsförmåga med låg vikt

Sandwichpaneler är den optimala lösningen när man vill förena hög styrka och hög isolationsförmåga med låg vikt.

I princip är det bara fantasin som sätter gränser för när, var och hur man kan nyttja en sandwichpanel. Det mesta är möjligt hos oss!


Generalagenturer

BE-COMBI SYSTEMS
COLD CAR